program-afis

SAĞLIKLI YAŞAM EĞİTİM MODÜLÜ – SAYEM

Yapılan araştırmalara göre toplumun %68’i her gün kahvaltı yapmakta, %63’ü öğle yemeğini düzenli olarak yemektedir. Toplumun %37’si ise düzenli öğle yemeği yememektedir. Akşam yemeğini ise toplumun yüzde 72.7’si düzenli olarak yemektedir. Öğle yemeği en çok dışarıda yenilmekte ve kahvaltı ile akşam yemeği evde yenilmektedir. Bununla birlikte toplumumuz sağlıklı olarak nitelendirilen yiyecek ve içecekleri tüketme oranı düşüktür. Bir insan gün içerisinde ortalama 2 saat 15 dakika hareketsiz bir şekilde geçirirken egzersiz ve spor yapmaya ayrılan süre günde ortalama 9 dakikadır. Hareketsiz yaşam ve sağlıksız beslenmenin sonucunda birçok sağlık problemi ortaya çıkmaktadır.

Bu araştırmalar sağlıklı beslenmenin ve düzenli spor yapmanın insan hayatında ne kadar önemli bir yere sahip olduğunu vurgulamaktadır. Ortaya çıkan bu veriler doğrultusunda Gençlik Sağlığı Çalışma Grubu Direktörlüğü tarafından hazırlanan “SAYEM Eğitim Modülü” ile gençlerin sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanmaları, evde veya işyerinde yapabilecek basit egzersizleri ve günlük yaşama uyarlanabilecek birçok temel sağlık uygulamalarını öğrenmeleri ve sağlıklı yaşam alışkanlıklarını hayatlarına adapte etmeleri amaçlanmaktadır.

Sağlıklı Yaşam Eğitim Modülü ‘nün içeriğindeki konu başlıkları şunlardır:

• Sağlıklı Beslenme Nedir?
  • Nasıl Sağlıklı Beslenilir?
  • Spor ve Egzersizin Sağlığımız Üzerindeki Etkileri Nelerdir?
  • Günlük Hayatımızda Uygulayabileceğimiz Sağlıklı Yaşam İpuçları

Konu başlıkları çerçevesinde hazırlanan eğitim, yaygın eğitim teknikleri kullanılarak geliştirilmiştir. Katılımcıların aktif olarak uygulamalara katıldığı SAYEM, tek günlük bir eğitim olup 4 saat sürmektedir.