Sosyal Eşitsizlikle Mücadelede Türk Modeli

19 Şubat 2019 – 01:00

13 Şubat 2019 tarihinde New York’ta Birleşmiş Milletler 57. Sosyal Kalkınma Komisyonu kapsamında düzenlenen ve Sivil Yaşam Derneği olarak paydaşı olduğumuz “Sosyal Eşitsizlikle Mücadelede Türk Modeli” konulu yan etkinliğe Türkiye’yi temsilen katılım sağladık.

Paydaşı olduğumuz bu yan etkinlikte mülteciler ve çatışma bölgeleriyle ilgili olarak sosyal eşitsizliklerin ele alınmasında Türkiye’nin sosyal destek mekanizmalarının bileşenlerinin bir özeti sunulmuştur.

Derneğimizi temsilen Genel Başkan Fatih Vardar, Genel Sekreter Elif Bademci, Bursa Şube Başkanı Furkan Kamacı ve derneğimizin bir önceki dönem Dış İlişkiler Direktörü Muhammed Zahid Öztürk katılım gösterdiler.

Oturumda konuşmacı olarak Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Abdullah Eren, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Direktör Yardımcısı Richard Towle , UNICEF Genel Müdür Yardımcısı ve Küresel Eğitim Şefi Jo Bourne, AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, OCHA Baş ve Kıdemli İnsani İşler Görevlisi Antoine Gerard ve Moderatör olarak derneğimizin Kurucu Başkanı Enes Efendioğlu yerlerini almışlardır.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren, Birleşmiş Milletler (BM) genel merkezindeki konuşmasında Türkiye’nin sığınmacılara yönelik yaklaşımını ve YTB’nin dezavantajlı uluslararası öğrencilerin yükseköğrenime erişimine desteklerini anlattı. Başkan Eren konuşmasında, YTB’nin geçici koruma statüsü altındaki gençlerin güçlendirilmesine yönelik gerçekleştirdiği sosyal eğitim politikalarına değindi. Başkan Eren ayrıca Türkiye Bursları’nın az gelişmiş ülkeler de dahil olmak üzere Dünya’nın 160 ülkesine yönelik destek mekanizması oluşturduğuna vurgu yaptı.

Derneğimiz Genel Başkanı Fatih Vardar yaptığı açıklamada “Birleşmiş Milletler’den Ekonomik ve Sosyal Konsey (ECOSOC) tarafından verilen Danışmanlık Statüsü’ne sahip derneğimizin burada bir etkinliği gerçekleştirmiş olması burada derneğimizi ve ülkemizi temsil ediyor olmasının gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Türkiye Dünya’da bir marka ve lider konumundadır. Türkiye’de mültecilere sığınmacılara yönelik verilen desteklerin her zaman arkasındayız, buna yönelik sivil alanda gerekli çalışmaları yürütüyoruz.” dedi.