19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Emre Topoğlu ile Gençliğe Dair programında SİYAMDER Gönüllüleri ile bir araya geldi.

Sivil Yaşam Derneği Instagram hesabında gerçekleştirilen buluşmada gençlerin merak ettiği soruları içtenlikle yanıtlayan Topoğlu önemli tavsiyelerde bulundu.

Gençlik ve Spor Bakanlığının çalışmaları ve gençlik katılımı ile ilgili bilgi paylaşımlarında bulunan Emre Topoğlu konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Belki genel bir tabir olacak ancak genelde herkesin kullandığı bir cümle vardır “Gençler bu ülkenin en önemli kaynağıdır.” ifadesi. Ben bunun sadece sözde kalmamasını, fiili olarak da hayata geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ülkenin en kritik dönemlerine baktığımızda hep gençler başrol oynamıştır. Bunu sadece sözle değil hissederek söylüyorum, ülke olarak en büyük gücümüz gençliğimizdir.”

Gençlerden gelen soruları yanıtlarken çok keyif aldığını belirten Topoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Gençlerle ilgili bir çalışma yapmak için muhakkak gençleri işin içine dahil etmek zorundayız. Onların değer üretmesini sağlayarak bu ortamları ve fırsatları onlara sunmak zorundayız. Bu noktada her zaman kullandığım Hz. Ali’nin sözünü sizlerle paylaşmak istiyorum. “Evlatlarınızı ve çocuklarınızı kendi zamanınıza göre değil, onların zamanına göre yetiştirin.” Bu sözden hareketle şunu görüyoruz aslında. Biz gençlik ile ilgili dertlenirken baz aldığımız şey bazen kendi gençliğimiz oluyor. Doğal olarak zamanı anı ve içinde bulunduğumuz şartları kaçırabiliyoruz. Gençlerin işin içinde olması ve değer üretmesi bizim için çok önemli.”

Yayının sonunda motivasyon kaynağının gençlerin enerjisi olduğunu belirten Topoğlu, Türkiye’deki Gençlik Merkezlerinin Avrupa standlarından çok yukarıda olduğunu belirterek bakanlık olarak çalışmalarına durmadan devam edeceklerini belirtti.