Aktif Vatandaşlık Eğitim Modülü Eğitmen Eğitimi

Kategori: Duyurular

Tarih: 14 Ocak 2020

Saat: 15:13

Aktif Vatandaşlık Eğitim Modülü, Sivil Yaşam Derneği bünyesinde bulunan Demokratik Katılım Çalışma Grubu tarafından koordine edilmektedir. Bu eğitim modülü ile eğitime katılacak olan katılımcıların hem kişisel hem de toplumsal konularda ihtiyaç duyduğu bilgiler için gerekli altyapıyı uygulamalı eğitim teknikleri ile birleştirerek, katılımcıların vatandaşlık ile ilgili konularda eksik noktalarının farkına varması amaçlanmaktadır. Ayrıca Aktif Vatandaşlık Eğitim Modülü, katılımcıların dahil oldukları toplumun refah düzeyini arttırmak için çabalayan, topluma aktif ve anlamlı katılım gösteren birey oluşturmayı amaçlayan ve eksik olduğu noktaların geliştirilmesi noktasında bir basamak görevi yapan eğitim modülüdür.

Aktif Vatandaşlık Eğitim Modülü kapsamında SİYAMDER Yerel Kurullarında derneğimiz gönüllülerine ve gönüllü adaylarına eğitim vermesi adına seçilecek olan eğitmenler için derneğimiz bir çağrı açmıştır. Bu eğitmen eğitimine seçilerek Aktif Vatandaşlık Eğitim Modülü Eğitmen Eğitimini tamamlamış olan eğitmenler gelecek dönem içerisinde SİYAMDER Yerel Kurullarının talepleri doğrultusunda Türkiye genelinde akranlarına yönelik eğitimleri gerçekleştireceklerdir.

Eğer sen de bir SİYAMDER gönüllüsüysen ve Aktif Vatandaşlık Eğitim Modülü Eğitmenlerinden biri olmak istiyorsan hemen başvur!

Son Başvuru
26 Ocak 2020, 23:59
Gün
Dk
Sn
Hemen Başvur

Son Başvuru Tarihi: 26 Ocak 2020, 23:59
Eğitim Tarihi: 14-16 Şubat 2020
Eğitim Yeri: Yalova

Formun çevrimiçi doldurulmasına ilave olarak aşağıda belirtilen belgelerin 26 Ocak 2020 saat 23.59’a kadar genelkoordinator@siyamder.org adresine gönderilmesi gerekmektedir.

Bu çağrı daha önce SİYAMDER’in faaliyetlerine katılmış olan tüm gönüllülere yöneliktir.
Katılımcılarda aranan şartlar şunlardır:

• SİYAMDER faaliyetlerine daha önceden katılmış olmak.
  • 16- 29 yaş aralığında olmak.
  • Sivil toplum faaliyetleri içerisinde en az 1 yıl daha aktif olarak yer almayı planlıyor olmak.
  • Çekirdek Eğitim Programını başarıyla tamamlamış olmak.
  • Ayda ortalama 1 gününü Aktif Vatandaşlık Eğitim Modülü’nün yerel uygulamalarını yapmak üzere şehir dışında geçirmeye uygun olmak.
  • Başvuruda istenen belgeleri eksiksiz bir şekilde göndermiş olmak.

Gönüllü eğitmenlerden beklenen; bu eğitmen eğitiminin ardından, derneğimizin Aktif Vatandaşlık Eğitim Modülü Koordinatörü tarafından önerilecek hafta sonlarında, belirlenen şehre giderek, yerel kurulun gönüllülerine eğitim programını vermesidir.

Teknik Detaylar

• Eğitmen eğitimi, 14-16 Şubat tarihleri arasında Yalova'da gerçekleştirilecektir.

• Katılımcıların konaklama masrafları karşılanacaktır.

• Eğitim sonunda eğitmen sertifikası ve SİYAMDER Eğitmen Kiti verilecektir.

Başvuru Sahiplerinden İstenen Belgeler

• Başvuru Formunun Çevrimiçi Olarak Doldurulması: bit.ly/aktifvatandaşlık2020

• Özgeçmiş

• Motivasyon Mektubu (En fazla 1 sayfa olmalı, neden eğitmen olmak istediğinizi açıklamalı ve kendinizi kısaca tanıtmalısınız.)

Formun çevrimiçi doldurulmasına ilave olarak belirtilen belgelerin 26 Ocak 2020 saat 23.59’a kadar genelkoordinator@siyamder.org adresine gönderilmesi gerekmektedir.