“DÜŞÜN, DÜŞLE, HAREKETE GEÇ!”

Bizi sosyal medyada takip edin:

2013 yılında Bursa’da başlayan gönüllülük ve sivil toplum hikayemiz, her geçen gün büyüyen gönüllü kitlemiz ile hız kesmeden devam ediyor. Türkiye’nin onlarca farklı şehrinde gençlerin kendilerini geliştirebileceği bir platform olarak çalışan Sivil Yaşam Derneği, hem ulusal hem uluslararası mecrada adından sıkça söz ettiren bir sivil toplum kuruluşudur. Bir sivil toplum kuruluşu olmanın yanında bünyemizde gönüllülük yapan kişilerle bir aile sıcaklığıyla çalışmalarımıza devam ediyor olmaktan mutluluk duyuyoruz.

2013 yılında Bursa’da farklı ulusal ve uluslararası platformda görev almış gençlerin bir araya gelerek kurduğu Sivil Yaşam Derneği, bugün hem ulusal hem uluslararası mecrada adından sıkça söz ettiren bir gençlik derneği konumundadır. Siyasetten uzak yapısı, bilimsel ve kanıta dayalı uygulamalar yürütmesi, odak noktasına her daim gençleri koyması ve gerçekçi hedefler doğrultusunda yürüttüğü çalışmalarıyla derneğimiz, kurulduğu günden bu yana emin adımlarla ilerlemektedir. Uluslararası mecrada yürüttüğümüz birçok proje ve ortaklıkların yanında; derneğimiz Türkiye’de Birleşmiş Milletler ECOSOC Danışmanlık Statü’süne sahip olan tek gençlik derneğidir. Sivil Yaşam Derneği tüm çalışmalarını Avrupa Komisyonu, Avrupa Gençlik Forumu, Gençlik ve Spor Bakanlığı gibi kuruluşların Gençlik Politikaları altında kabul ettiği 6 temel alanda ortaya koymaktadır.

Derneğimizin temel kuruluş amacı; gençlerin sorun ve ihtiyaçlarını karar alıcılara iletmek, gençlerin kişilik ve liderlik yeteneklerini geliştirmesini sağlamak ve karar alma mekanizmalarına gençlik katılımını arttırmaktır. Ürettiği tüm proje ve eğitimleri yaygın eğitim tekniklerini kullanarak, interaktif uygulamalarla gönüllülerin farklı deneyimler yaşatmakta ve eğlenme ile öğrenmenin bir arada olabileceğini göstermektedir. Bu kapsamda Sivil Yaşam Derneği; geliştirdiği eğitim modülleri, ulusal programlar ve yüzlerce gençlik çalışmasıyla sahada aktif şekilde rol almaktadır.

Gençlerin daha nitelikli, daha aktif ve profesyonel hayata hazır olması için ürettiğimiz projeler, programlar, eğitim modülleri ve ulusal etkinlikler ile Türkiye’nin onlarca farklı şehrinde binlerce gönüllümüzle faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz.

Amatör ruhla profesyoneller işler başarmak mottosuyla çıktığımız bu yolda, Sivil Yaşam Derneği olarak binlerce gönüllümüz, 19 ulusal yöneticimiz ve Akademik Danışma Kurulu’muz ile ülkemiz gençlerini gönüllülük yapmaya davet ediyoruz.

MİSYON

Tamamıyla gençler tarafından yönetilen ve ülkemiz gençlerinin uluslararası düzlemdeki akranları ile eşit potansiyele sahip olması için çalışan bir kurum olarak; milli ve manevi değerlere saygılı, şeffaf, siyasi olmayan, kanıta ve pratiğe dayalı metotlarla ülkemizdeki 16-29 yaş aralığındaki gençlerin daha aktif, dinamik ve nitelikli bireyler haline gelerek kendilerini ulusal ve uluslararası mecralarda daha etkin temsil edebilmelerini ve kendilerini geleceğe daha yetkin bir şekilde hazırlamalarını sağlamak.

VİZYON

Türkiye’nin gençlerini uluslararası düzlemde lider rolünde temsil eden en yetkin sivil hareket konumuna gelmek.