Sevgili SİYAMDER Gönüllüleri,

Sivil Yaşam Derneği 16-29 yaş arasındaki gençler tarafından yönetilen, gençler üzerine çalışma yapan Bursa merkezli bir gençlik derneğidir. 2013 yılından beri yapılan çalışmalar ile gençlerin kapasite gelişimlerini sağlamayı kendine şiar edinen derneğimiz ulusal ve uluslararası alanda birçok çalışmaya ev sahipliği yapmıştır. Şu an Türkiye’de 21 faklı ilde yerel kurulu ve binlerce gönüllüsü ile bulunduğu ortama katma değer sağlayan büyük bir ailedir.

Derneğimiz bir gençlik derneği olma özelliği sebebiyle içinde genç olan çeşitli faaliyet alanlarında çalışmalar göstermektedir. Avrupa Gençlik Forumu, Avrupa Komisyonu Gençlik Çalışma Grubu ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik ve Spor Politika Belgesi içerisinde tanımlanan 6 temel politika alanında faaliyet gösteren derneğimiz bu alanlarda gönüllülük faaliyeti içerisinde bulunmak isteyen her şehirden ve her sosyal gruptan gencin katılımına açıktır.

Çalıştığı alanlarda ürettiği eğitim modülleri ile Türkiye'nin dört bir yanında bulunan gençleri bu alanlarda bilgi sahibi yapmaya, araştırmaya ve bu alanlardaki çalışmalara yönlendirmeye teşvik etmektedir. Bu yazıyı kaleme aldığım 7.10.2018 tarihinde 7 eğitim modülünü hazırlamış ve gençlerin faydasına sunmuş bulunmaktayız. Bunların arasında en çok önem verdiğimiz eğitim modüllerinden birisi Çekirdek Eğitim Programı'dır. Bu eğitim modülü ile ülke gençliğine sivil toplumu ve gönüllülüğü anlatıyor, sivil alanı tanıyan, nasıl çalışmalar yürütmesi gerektiğini bilen nitelikli gönüllüleri sivil alana kazandırıyoruz.

Uluslararası alanda da aktifliğini koruyan derneğimiz, Birleşmiş Milletler (BM) Ekonomik ve Sosyal Konsey (ECOSOC) danışmanlık statüsüne sahip ilk ve tek gençlik derneğidir. Derneğimizi ve ülkemizi her zaman en iyi şekilde temsil etmek için gençlerin olduğu her platformda alana odaklı, kanıta dayalı çalışmalar yürütmekteyiz ve savunuculuk yapmaktayız.

Yaptığımız çalışmaları gençlerin vizyonu ile yapıyor olmak ve bu doğrultuda geleceğin inşasına katkı sağlıyor olmanın gururunu tüm SİYAMDER yöneticileri yaşamaktadır. En büyük motivasyonumuzun ülkeye “Nitelikli Bireyler Kazandırmak” olduğunu bilmenizi isteriz.

Siz de üreten, gelişen ve daha fazla geliştiren bir genç olmak istiyorsanız lütfen projelerinizi, sorularınızı ve görüşlerinizi bizler ile paylaşın.

Sevgilerimle

Fatih Vardar