HADİ SEN DE GENÇLİĞİN
DİNAMİZMİNE KATKI YAP!

Sivil Yaşam Derneği (SİYAMDER), gençlerin kendi kapasite gelişimlerini sağladığı, toplumsal fayda için eğitim modülleri ve projeler üreterek sahada uygulayan ve gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleri ile toplumsal refahı arttıran, gençler için çalışan bir gençlik derneğidir. Biz gençler olarak gençlerin gelişimini önemsiyoruz ve bir genci daha nitelikli bir hale getirmek için çalışıyoruz. Bir gencin kapasite gelişimine küçük bir destek yeter! Siz de gençlerin hayatına dokunmak ve toplumsal fayda sağlamasına katkıda bulunmak istemez misiniz?
Hemen Bağış Yap
Bireysel Bağış
Kurumsal

Çekirdek Eğitim Programı

Çekirdek Eğitim Programı, Sivil Yaşam Derneği tarafından hazırlanmış  sivil topluma giriş eğitimidir. Sivil topluma giriş yapmış olan gençlere hem bir vizyon ve derinlik katmayı hem de sivil toplum çalışmalarına katılacak gençlerin bilgi ve tecrübe olarak daha donanımlı olmasını sağlamayı hedeflemektedir. Çekirdek Eğitim Programı, yaygın eğitim tekniklerinin kullanıldığı akran yaklaşımlı bir eğitimdir. Çekirdek Eğitim Programı’na katılan gönüllülerin aktif katılım gösterdiği eğitim; 2 gün toplam 16 saat sürmektedir. İnteraktif uygulamalarla gönüllülerin farklı deneyimler yaşadığı eğitimlerde hem eğitici hem de eğlendirici uygulamalarla yapılmaktadır.

Çekirdek Eğitim Programı 4 modülden oluşmaktadır:

Kırmızı Modül – Sivil Topluma Giriş
Sarı Modül – Gençlik Politikaları
Yeşil Modül – Ben Bizzat Kendim!
Mavi Modül – Sivil Yaşam Derneği

Siz de bu eğitim modülünün gençler ile buluşmasını istiyorsanız bağış yaparak destek olabilirsiniz.

Mavi Şemsiye – Sosyal Katılım Modulü

Dezavantajlı Gençler ve Sosyal Dahil Etme Çalışma Grubu Direktörlüğünce hazırlanan Mavi Şemsiye Eğitim Modülü, dezavantaj teriminin daha iyi anlaşılması, dezavantajlı grupların tanınması ve bu durumlarının giderilerek sosyal dahil etmenin sağlanmasına yönelik bir eğitim modülüdür. Gençlerin bu konuda daha bilinçli olmasını isterseniz modülün yaygınlaştırılmasına destek olabilirsiniz.

Ekolojik Okur-Yazarlık Eğitim Modülü

Sivil Yaşam Derneği gönüllüleri olarak gezegenimizin içinde bulunduğu ekolojik yıkımdan rahatsız olan, sesini öncelikle diğer gençlere, sonrasında karar alıcılara duyurmak için bu eğitimin verilmesi amaçlanmaktadır. Yaygın eğitim teknikleriyle gençlerin aktif katılım sağlayacağı bu eğitimde, küresel çevre sorunları ve sebepleri (İklim değişiklikleri, küresel ısınma, tek kullanımlık plastik, palm yağı endüstrisi) anlatılarak; plastik, karbon ve ekolojik ayak izi hesaplamalarıyla da tecrübe etmelerini sağlayarak durumun önemini kavramaları sağlanacaktır. İçerisindeki istasyon çalışmalarıyla gençler hem aktif bir şekilde eğitimin bir parçası oluyor hemde çok değerli bilgiler kazanıyor. Haydi sen de bir gencin daha bu eğitimi almasına katkı sağla ve çevreye bir güzellik bırak!

Kişisel ve Mesleki Gelişim Eğitim Modülü

Sivil Yaşam Derneği İnovasyon ve Girişimcilik Çalışma Grubu Direktörlüğünce hazırlanan bu eğitim modülü ile gençlerin özgüvenini artıracak, kendilerini hem sosyal hem meslek yaşamlarında kolayca ifade edebilmelerine yardımcı olacak, takım çalışması, kriz ve stres yönetme ile liderlik becerileri kazandıracak, yaratıcı düşünme ve fikirleri somut çıktılar haline getirme kabiliyeti elde etmelerini sağlamayı hedeflemektedir.

Eğitimde inovasyon, yaratıcı düşünce, stres yönetimi, kriz yönetimi, topluluk önünde konuşma, beden dili, kişisel imaj, mobbing, mülakat teknikleri, meslek etiği, CV hazırlama, takım çalışması ve işe alım süreçleri konuları yer alacaktır. Ülkemizde son yıllarda girişimciliğin öneminin arttığı görülmektedir. Bu eğitim modülü ile genç girişimcileri daha donanımlı hale gelmeleri sağlanacaktır. Siz de ülkeye bir girişimci adayı armağan etmek istiyorsanız haydi şimdi bağış yaparak destek olun!

Bağış Yap

Sağlıklı Yaşam için Görev Bende!

T.C. Sağlık Bakanlığı ve derneğimiz ortaklığında başlatılan “Sağlıklı Yaşam için Görev Bende!” akran eğitim modülü, eğitim bilimciler tarafından, gençlere yönelik geliştirilen bir modül olup tütünle mücadelede, gençlerin akranları ile uygun iletişim yöntemlerini kullanarak, tütün bağımlılığı noktasında etkileşimli, sürdürülebilir eğitim programları yürütmeleri ve aktif olarak görev almaları amacıyla hazırlanmıştır. Yaygın eğitim teknikleri uygulanan eğitim modülümüzde drama ile, film gösterimiyle ve istasyon çalışmaları ile gereken bilinci gençlere vermekte ve empati yapmalarını sağlamaktayız. Bu eğitim modülünün sahada yaygınlaştırması tamamen Sivil Yaşam Derneği tarafından sağlanmaktadır. Çok daha fazla gencin tütün bağımlılığı noktasında bilinçli olmasını istiyorsanız bağış yapabilirsiniz.

Ulusal Aktivite Desteği

Sivil Yaşam Derneği her yıl belirli periyotlar ile ulusal çapta gençlik zirveleri ve genel kurullar düzenlemektedir. Burada gençler, toplum önünde konuşma, network elde etme ve birbirleri arasında bilgi alışverişi yapma imkanı kazanmaktadır. Ayrıca gençler, belirli bir tema etrafında gerçekleştirilen zirvelerde alanının uzman isimleri ile bir araya gelme imkanı bulmakta ve atölyelerde yakinen çalışma fırsatı yakalamaktadırlar.

Sen de gençlerin etkileşiminin artmasını istiyor ve topluma dönük gençler yetişmesini istiyorsan hemen destek ol!

Bireysel Bağış

Bireysel olarak yapacağınız bağış ile SİYAMDER gönüllülerinin amatör ruhla ortaya çıkardığı profesyonel işlere destek sağlayabilirsiniz!
Sivil Yaşam Derneği’ne yapacak olduğunuz düzenli ya da tek seferlik bağışlarınız ile çorbada sizin de tuzunuz olsun!

Havale/ EFT ile Bağış

Sivil Yaşam Derneği Bağış Hesabı
Ünvan: Sivil Yaşam Derneği
Garanti Bankası Uludağ Üniversitesi Şubesi
Şube- HesapNumarası: 1335 – 6299936
IBAN: TR26 0006 2001 3350 0006 2999 36

Çekirdek Eğitim Programı

Çekirdek Eğitim Programı, Sivil Yaşam Derneği tarafından hazırlanmış sivil topluma giriş eğitimidir. Sivil topluma giriş yapmış olan gençlere hem bir vizyon ve derinlik katmayı hem de sivil toplum çalışmalarına katılacak gençlerin bilgi ve tecrübe olarak daha donanımlı olmasını sağlamayı hedeflemektedir. Çekirdek Eğitim Programı, yaygın eğitim tekniklerinin kullanıldığı akran yaklaşımlı bir eğitimdir. Çekirdek Eğitim Programı’na katılan gönüllülerin aktif katılım gösterdiği eğitim; 2 gün toplam 16 saat sürmektedir. İnteraktif uygulamalarla gönüllülerin farklı deneyimler yaşadığı eğitimlerde hem eğitici hem de eğlendirici uygulamalarla yapılmaktadır.
Çekirdek Eğitim Programı 4 modülden oluşmaktadır:
  • Kırmızı Modül- Sivil Topluma Giriş
  • Sarı Modül- Gençlik Politikaları
  • Yeşil Modül- Ben Bizzat Kendim!
  • Mavi Modül- Sivil Yaşam Derneği
Siz de bu eğitim modülünün gençler ile buluşmasını istiyorsanız bağış yaparak destek olabilirsiniz!

Mavi Şemsiye- Sosyal Katılım Eğitim Modülü

Sivil Yaşam Derneği Dezavantajlı Gençler ve Sosyal Dahil Etme Çalışma Grubu Direktörlüğünce hazırlanan Mavi Şemsiye Eğitim Modülü, dezavantaj teriminin daha iyi anlaşılması, dezavantajlı grupların tanınması ve dezavantajlı durumlarının giderilerek sosyal dahil etmenin sağlanmasına yönelik bir eğitim modülüdür. Gençlerin bu konuda daha bilinçli olmasını isterseniz modülün yaygınlaştırılmasına destek olabilirsiniz.

Ekolojik Okuryazarlık

Sivil Yaşam Derneği Gençlik ve Çevre Çalışma Grubu tarafından hazırlanan eğitim modülüyle , gezegenimizin içinde bulunduğu ekolojik yıkımdan rahatsız olan ve çözüm önerileri geliştiren gençlerin kapasite gelişimini sağlamak ve çevre konusunda diğer gençlere farkındalık kazandırılması hedeflenmektedir. Yaygın eğitim tekniklerinin kullanıldığı ve gençlerin interaktif katılımının sağlandığı bu eğitimde, küresel çevre sorunları ve sebepleri (İklim değişiklikleri, küresel ısınma, tek kullanımlık plastik, palm yağı endüstrisi) anlatılarak;istasyon çalışmalarının yanında plastik, karbon ve ekolojik ayak izi hesaplamalarıyla da tecrübe kazanımı sağlayarak farkındalık oluşturulması hedeflenmektedir.
Siz de çevre hususunda en az bizim kadar hassas iseniz bağış yaparak modülün yaygınlaştırılmasına destek olabilirsiniz!

Kişisel ve Mesleki Gelişim Eğitim Modülü

Sivil Yaşam Derneği İnovasyon ve Girişimcilik Çalışma Grubu Direktörlüğünce hazırlanan bu eğitim modülü; gençlerin özgüvenini artıracak, kendilerini hem sosyal hem meslek yaşamlarında kolayca ifade edebilmelerine yardımcı olacak, takım çalışması, kriz ve stres yönetme ile liderlik becerileri kazandıracak, yaratıcı düşünme ve fikirleri somut çıktılar haline getirme kabiliyeti elde etmelerini sağlayacak oturumlardan oluşmaktadır.
Eğitimde inovasyon, yaratıcı düşünce, stres yönetimi, kriz yönetimi, topluluk önünde konuşma, beden dili, kişisel imaj, mobbing, mülakat teknikleri, meslek etiği, CV hazırlama, takım çalışması ve işe alım süreçleri gibi başlıklara yer verilmektedir.
Bu eğitim modülü ile ülkemizde son yıllarda önemi artan girişimcilik konusunda, genç girişimcilerin daha donanımlı hale gelmeleri sağlanacaktır. Siz de ülkeye bir girişimci adayı armağan etmek istiyorsanız haydi şimdi bağış yaparak destek olun!

Sağlıklı Yaşam için Görev Bende!

T.C. Sağlık Bakanlığı ve derneğimiz ortaklığında başlatılan “Sağlıklı Yaşam için Görev Bende!” akran eğitim modülü, eğitim bilimciler tarafından, gençlere yönelik geliştirilen bir modül olup tütünle mücadelede, gençlerin akranları ile uygun iletişim yöntemlerini kullanarak, tütün bağımlılığı noktasında etkileşimli, sürdürülebilir eğitim programları yürütmeleri ve aktif olarak görev almaları amacıyla hazırlanmıştır. Yaygın eğitim teknikleri uygulanan eğitim modülümüzde drama ile, film gösterimiyle ve istasyon çalışmaları ile gereken bilinci gençlere vermekte ve empati yapmalarını sağlamaktayız. Bu eğitim modülünün sahada yaygınlaştırması tamamen Sivil Yaşam Derneği tarafından sağlanmaktadır. Daha fazla gencin tütün bağımlılığı noktasında bilinçli olmasını istiyorsanız bağışlarınızla destek olabilirsiniz.

Ayni Bağış

Sivil Yaşam Derneğine yapmak istediğiniz ayni bağışlar için info@siyamder.org adresi üzerinden bize ulaşabilirsiniz.

Kurumsal Bağış

Kurum olarak gençlerin projelerine ortak olmak, gençlerin yürüttüğü çalışmaları desteklemek ve sahip olduğunuz imkanları toplumsal faydaya dönüştürmek istiyorsanız, gelin birlikte yapalım!
Sizinle iletişime geçebilmemiz için aşağıdaki iletişim formunu doldurmanız yeterli.

• Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projeleri

Sivil Yaşam Derneği farklı temalarda birçok kurum ortaklığıyla kurumsal sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirmektedir. Kurumunuzun öncelikleri doğrultusunda yürüttüğümüz mevcut bir kurumsal sosyal sorumluluk projesini destekleyebilir ya da kurumsal öncelikleriniz doğrultusunda belirlediğiniz bir temada proje içeriğini birlikte oluşturmak için iletişime geçebilirsiniz.

• Yerel ve Ulusal Projelere Destek

SİYAMDER Gönüllüsü gençlerin Türkiye’nin 22 farklı ilinde gerçekleştirdiği ekolojiden inovasyona; aktif vatandaşlıktan gençlerin sosyal katılımına kadar gençleri ilgilendiren binlerce saha çalışmasını destekleyebilirsiniz.

• Ulusal Aktivite Desteği

SİYAMDER Ulusal Aktiviteleri, aynı amaç uğruna Türkiye’nin dört bir yanına çalışan SİYAMDER Gönüllülerinin bir araya gelerek bir ağ kurmasını sağlayan aktivitelerdir. Bu aktiviteler belli bir tema etrafında gerçekleştirilerek gençlerin ilgili alana yönelik gelişimleri sağlanmaktadır. SİYAMDER Ulusal Aktiviteleri bünyesinde gerçekleştirilen Çalışma Grupları Kamplarına, Ulusal Gençlik Zirvelerine ve kapasite gelişim toplantılarına destek verebilirsiniz.

• Kurum Çalışanlarının Sosyal Sorumluluk Etkinliklerine Katılımı

Kurumunuz çalışanlarının aktif gönüllülük deneyimi yaşayacakları, gençler ile birlikte toplumsal bir soruna çözüm üretebilecekleri, farkındalık oluşturabilecekleri sosyal sorumluluk etkinliklerimize katılımları mümkün. Gençlerin farklı şehirlerde ürettikleri proje ve etkinlikleri destekleyebilir, bu etkinliklerin katılımcısı olarak gençlerle birlikte zaman geçirebilirsiniz. Aynı zamanda derneğimizin koordinasyonunu yürüttüğü çevre hareketinin (Let’s Do It) bir parçası olup kurum çalışanlarınızın çevre bilinci kazanmasını sağlayabilirsiniz.

• Non-formal Eğitimlere Katılımı (Kurum Eğitimleri)

Kurumunuz çalışanlarının aktif ve özgün gönüllülük deneyimi yaşayacakları, eğlenerek farkındalık kazanacakları eğitim modüllerimize katılmalarını destekleyebilirsiniz. Yaygın eğitim teknikleriyle geliştirilen eğitim modüllerimizile genç (18-29 yaş) kurum çalışanlarınızın kendilerini geliştirmelerine fırsat sağlayabilirsiniz.

• Ayni Bağış

Kurumunuzun deneyimleri ve ürünleriyle yapacağınız ayni bağışlar ile SİYAMDER Gönüllüsü gençlerin çalışmalarını destekleyebilirsiniz.
Kurumunuzla ve sizle tanışmak istiyoruz!

Adınız

Soyadınız